Een gezonde geest in een gezond lichaam in een gezonde organisatie!

Mens en bedrijf energiek

Een gezonde geest in een gezond lichaam in een gezonde organisatie!

Mens en bedrijf energiek

Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid gaat verder dan alleen de gezondheid van uw medewerkers. Het omvat het creëren van een werkomgeving waarin werknemers hun vaardigheden en capaciteiten optimaal kunnen benutten, zowel nu als in de toekomst. Het is gebaseerd op het principe dat gezonde en gelukkige werknemers beter presteren en langer bij uw organisatie blijven.

Onze focus ligt op het begrijpen van de medewerkersinzetbaarheid, met bijzondere aandacht voor factoren zoals werkdruk, om een veerkrachtige en gezonde werkomgeving te creëren.

Het gaat om het creëren van een omgeving waarin medewerkers zowel fysiek als mentaal in staat zijn om hun werk optimaal uit te voeren, en waarin ze gemotiveerd zijn om hun capaciteiten te blijven ontwikkelen.

Ziekteverzuim

Het wordt vaak onderschat en miskend wat een organisatie zelf kan doen aan het voorkomen en het reduceren van ziekteverzuim. Het gaat van de cruciale rol die een leidinggevende heeft tot de zelfregie van een medewerker bij ziekte. Symion helpt organisaties oorzaken van hoog verzuim te achterhalen en om te buigen naar een gezond percentage. Investeringen in ziekteverzuimpreventie resulteren in tal van voordelen voor uw organisatie zoals: Verhoogde productiviteit, Lagere kosten, Betere bedrijfsreputatie,  Loyaliteit en retentie beperking personeelstekort.

Hoe leveren wij toegevoegde waarde aan ‘Inzetbaarheid’?

Een gedegen onderzoek geeft inzicht in de mate van inzetbaarheid van uw medewerkers. Dit omvat het o.a. werkdruk(beleving), stressfactoren en alle andere relevante aspecten.

Gebaseerd op de resultaten van het onderzoek ontwikkelen we een afgestemde strategie om duurzame inzetbaarheid te bevorderen en ziekteverzuim te minimaliseren. Dit kan onder andere de herinrichting van werkprocessen, training en ontwikkeling, en gezondheidsprogramma’s omvatten.

We bieden ondersteuning op het gebied van mentale gezondheid, waaronder stressmanagementprogramma’s en workshops om de veerkracht van uw medewerkers te vergroten. Het bevorderen van mentale gezondheid op de werkplek is cruciaal. Wij bieden hulpbronnen en programma’s om stress, burn-out en andere mentale gezondheidsproblemen te voorkomen en aan te pakken.

We blijven de voortgang monitoren en aanpassingen maken om ervoor te zorgen dat uw inzetbaarheidsprogramma effectief blijft en blijvende resultaten oplevert.

We helpen u bij het opzetten van gezondheidsbevorderende initiatieven, zoals gezonde voeding, beweging en stressmanagement, om de fysieke gezondheid van uw medewerkers te ondersteunen.

Wij bieden training en coaching om de professionele groei van uw medewerkers te stimuleren, hen voor te bereiden op toekomstige uitdagingen en hun betrokkenheid te vergroten.

Wij helpen u bij het identificeren en aanpakken van de oorzaken van ziekteverzuim, en we bieden strategieën om verzuim te verminderen en de productiviteit te verhogen.

Wat mogen ze, wat kunnen ze en wat moeten ze vragen bij het contactmoment met de zieke medewerker. Het voeren van een effectief verzuimgesprek draagt bij tot reductie van ziekteverzuim. Wij trainen de leidinggevende.

Bij het meten van de hartcoherentie wordt vastgesteld in welke mate er sprake is van balans tussen inspanning en ontspanning. Bij onbalans, ofwel bij te veel stress, laat ons hart een onregelmatig verloop zien van de hartslagvariabiliteit.

Ontmoet de specialisten

Jan Boekestijn
Trainer, coach

Eef Spies
Adv. duurzame inzetbaarheid

Alex Janssen
Business coach

Laten we in contact komen!

Ik wil toegevoegde waarde!

Laten we in contact komen!

Laten we in contact komen!